Bloggning fran Frankrike!

Hej darhemma i Sverige.

Allt ar bra med mig och resten av klassen har i Frankrike. Idag har vi varit pa ett konstmuseum, dar det fanns tavlor som var varda flera miljoner kronor. Har aven fatt gudiad tur pa engelska i Rouen.

Idag har vi spelat Volleyboll och Fotboll, vi vann med 3-0 i fotbollen (Sverige-Frankrike) :-)
Imorgon  sa ska vi till Euro DISNELAND, det ska bli kul :D

Vi ses! ML.

Bloggning fran Frankrike igen!

Halla darhemma i kalla Sverige!

Idag har vi varit pa en busstur till en miljopark. Kollat pa vaxter fran dinosaurie tiden. Pa nagat satt liknade det tekniken hus. Sen har vi kollat pa lite sevardheter. Spelade aven lite fotboll, Sverige - Frankrike, gjorde det anda och avgorande malet :)
Har jatte mycket bilder att visa nar jag kommer hem.

I,orn ska vi ut till havet; dar det landbesteg pa Dagen D, bla. Ohama beach. Ska bli spannande, da ar vi bara med klassen.

Nu ska jag ga, vi ses! Idag har det varit varmt! Ciao! ML.

Bloggning from Frankrike

Hej dar hemma i Sverige!

Jag har det bra har borta i Frankrike. Idag har solen lyst och det har varit varmt. Har varit pa stan idag, varit pa museum  och sett katedralen. Katedralen var jattestor och haftig!

Hinner inte skriva na mer nu, men allt ar toppen!

Hoppas ni har det bra darhemma, det har iallafall jag. ML.

packning på G.

Imorn tidigt på morgonen åker vi, till Frankrike :) Så om ett dygn står vi på fransk mark. Har hållt på att packa sen jag kom hem från skolan, och är inte klar än (men snart!). Vi kommer göra jättemånga olika saker, bla en heldag på Disneyland Paris. Nu ska jag avrunda inlägget, så jag kan packa klart och sen gå och sova. 

Kommer kanske att kunna blogga från Frankrike, så håll utkik för inlägg. Sov gott! / ML.


NSD - frankrikeresan.


NSD den 11 februari 2009.
Läs artikeln:
http://www.nsd.se/nyheter/boden/artikel.aspx?ArticleId=4427266

Tisdag.


Idag på skolan så kom NSD och intervjuade våran klass :) Annars har det var en ganska normal skoldag, med handboll på gympan, roligt! Fick sluta kring två så då målade jag och Amanda klart våra tavlor i bilden, tog sedan halv 4 bussen hem. Sedan har jag tränat till NO-prov, gjort bild-reklam och varit på fotbollsträning. Det var rätt så lite som tränade idag, men det var lika roligt ändå :) Fick träna att slänga sig när man nickar bla. Spelade även på slutet.

Nu ska jag forsätta med Bild-reklamen och NO:n. Hejs! :) / ML.

090210.

Godmorgon!
Klockan är nu 06:43 och om lite mindre än en timme går bussen. Skola idag, blir en rolig dag med handboll på gympan och sen skulle även tidningen komma till vår klass idag. Åker tidigare till skolan idag, ska göra en packningslista med Amanda :D.

Nu ska jag gå och äta min havregrynsgröt, vi ses. / ML.

SPANIEN 09


Sitter och drömmar mig tillbaka till värmen!
Kanarieöarna/Teneriffa.

Det är 20- ute nu, det var över 40 grader varmare där, i skuggan!

090209.


Hola!
- Bonjour! - Hello! - Oi! - Hej!

Idag är det måndag = skolveckans första dag. Den här skolveckan kommer däremot inte vara lång för min del, har bara två skoldagar kvar innan vi åker på torsdag morgon :-) Idag har vi jobbat en hel del med klassresan, letat sponsorer och lite andra småsaker. Imorgon eller på onsdag får vi våra klasströjor! Har även gjort mitt SO - Islam prov idag, bra gick det :)

Efter skolan for jag hem en snabbsväng för att hämta träningssakerna, sen åkte jag till stan igen för att träna. Men det var bara jag och 4 till på träningen, andra alla var sjuka! Så träningen blev inställd :(

Har hållt på att packa lite och tränat till Genetik provet i Biologi, ska fortsätta med det nu. Hejssvejjs! / ML.

Håll utkik, kommer kanske något mer inlägg idag.


Cruzeiro med på FIFA 08.


Cruzeiro från Brasilien (i blått) lägger en skruvad frispark i krysset.
Final P16 - Gothia cup 2008.


Var med Fanny igår (lördag). Vi hade igentligen tänkt fara och åka slalom, men vädret var inte precis det bästa. Istället så spelade vi FIFA 08 och lite annat. Märkte att man kunde vara "Cruzeiro" från Brasilianska ligan, häftigt! (och såklart var jag dem när vi spela). Cruzeiro spelade nämlingen Gothia cup förra året, och vann.

Vi kolla också på bilder från det stället i fjällen vi ska till i vår, längtar! =)

På kvällen åt vi middag istan med familjen och farmor och farfar. 
Maten var supergó - Pepparstek med potatisgratäng.

BILDEXTRA PÅ CRUZEIRO FRÅN BRASILIEN - GOTHIA CUP 2008
- jag har fotat alla bilder.

Cruzeiro vann finalen lätt med 6-0, på bilden har dem precis gjort en av målen

Cruzeiros målvakt med den Brasilianska flaggan, efter finalen. 

Dudú, 16år, en spelare i Cruzeiro värderades vara värd 100miljoner svenska kronor.

Cruzeiro - efter att ha vunnit finalen som alla lag vill vinna.

fredag 6/2


Skönt att äntligen få helg, sista helgen i Sverige. Om mindre än en vecka åker vi i Frankrike, längtar så mycket! :)

Snabbt om dagen, hade tre lektioner - Matte, Svenska och NO. Eller igentligen hade vi bara 2 riktiga lektioner, eftersom att vi bara prata om klassresan på Svenskan. Efter lunchen gick våran klass till Björknäs för att kolla på gymnasieelevernas egna företag. Elin och jag köpte även varsin mössa hos en av "företagen".  Passade äveb på att lämna sportbagen till syrran, eftersom Amanda, Elin och jag skulle direkt till Luleå efterråt. Sen åkte vi till luleå, och kul var det där :) Vi åt mat och shoppade i luleå, hitta mig en t-shirt och en långärmad tröja. 

Är hemma nu, ska ta det lungt, göra lite läxor och börja tänka lite mer på packningen. Hade. / ML


Chippens dagbok.


Chippens rad;
Hej alla där ute, nu får äntligen jag, Chippen lite utrymme på något som mina mattar kallar Internet, det kanske ni också gör? Steg up med stormatte idag och såg till att alla kom iväg till jobb och skola. För att inte somna höll jag mig vaken med att leka med en vindruva tills den var helt trasig, då åt jag upp den ;D Under dagen har jag ägnat mig åt sova som min mellanmatte tycker är lite fuskigt att jag alltid får göra under dagarna. Själv börjar jag bli lite uttråkad på det för jag gör alltid det. Vill leka,leka,leka! Lekte med två nya vindruvor under middagstid, nu väntar jag bara på att lillmatte ska gå och sova så jag kan natta henne (:

Kiss hejjs - er Lup


Uppdatering: I väntan på att lillmatte ska gå och lägga sig, fick jag tråkigt och gjorde inbrott i vindruveburken pga av min överskottsenergi. Jag lämnade kvar två vindruvor så att ingen skulle märka att jag hade varit där. Olyckligtvis hittade mellanmatte tre stycken av M-I-N-A vindruvor som jag inte hade hunnit stoppa undan i mina gömmor ännu.



För er som inte vet är Chippen min katt. Hämtade hans "dagbok" från min systers blogg: www.flummsan.blogg.se. I fortsättningen får ni läsa hans inlägg dära, men ibland kommer jag hämta "dagboken" hit. Tyckte att hans dag (som är helt sann) lät så rolig ur hans perspektiv, så tänkte att ni också skulle få läsa! :)

torsdag 5/2


Hello!

Idag är det då torsdag. Har haft svenska nationella idag, från halv 9 till 11. Skrev en krönika och blev jättenöjd med den :) 
Efter det så hade vi lunch i 1½ timme så vi åt snabbt och sen så gick vi till bilden och fortsatte att måla våra tavlor.
 
Halv 1 hade vi dagens första riktiga lektion, SO, och då skulle jag igentligen får göra Islam-provet, eftersom jag varit sjuk och borta från skolan i en och en halv vecka. Men min lärare hade helt glömt bort provet, så ska få göra det nästa vecka. Istället så fick jag se på film med de andra i klassen om 2a värlskriget. Sen hade vi HK, pratade om konsumentkunskap och åt frukt.

Har varken kunnat skriva igår eller iförrgår, iförrgår samla vi in pantburkar hela kvällen till klassresan och igår hade vi tacos-middag med klassen, efter det så tränade jag till SO-provet i 5h.

Nu har jag fotbollsträning, vi ses!
Vill så gärna träna handboll också, typiskt att det ska krocka med träningarna varenda dag!

Februari & måndag.


Idag är det måndag. Har varit i skolan idag och det har inte varit en vanlig skoldag. Första lektionen, svenskan, fick vi byta bort vårat fina stora lila (nyrenoverade) klassrum som vi har haft sen i 7an mot ett litet, avlångt, skrikfärgat klassrum,  man får väll vänja sig med tiden. Efter det så bestämde vi hur våra klasströjor ska se ut, så att vi kan beställa och få dom innan vi åker till Frankrike (om 10 dagar!)

Sen har jag även lämnat in mina gymnasieval idag och imorgon har vi vårat första Nationella prov, i Svenska.

Handbollsträningen är inställd,  men jag ska ändå träna idag, första gången på någon vecka, fotbollsträning :D. Så ska byta om till träningskläderna nu, och sen åka iväg. Vi ses! / ML.

RSS 2.0