söndag.


 Vinka,
gud vad söt och busig hon såg ut på denna bild! :) Tog den efter jag släppt ut henne i hagen kl.07.36.

hallåhallå! :) sitter här nu och är lite småtrött. Gick och la mig sent igår och steg upp vid 7 idag för att borsta och släppa ut hästen. Sen runt 8 städade/dammsög jag mitt rum. Sen har jag mest gjort läxor och lite allt möjligt. Söndagar gör mig ganska deppig för att det är dan innan en hel skolvecka, så något att se fram emot med söndagar är att 3 av mina favoritpogram visas irad på 5an, lucky me!
17.10-18.05 Gossip Girl
18.05-19.00 ONE TREE HILL
19.00-20.00 Greek
Men sen om jag orkar sitta vid tvn så länge återstår att se. Ska iallafall se One Tree Hill, det kan man bara inte missa! :)
Ha en braig dag/kväll / ML ♥


lördag

 
Det har varit höst länge nu, men idag när jag gick ut så kändes det sådär speciellt höstigt på något sätt. Frisk luft, regningt, molningt. Det är 3 kännetecken för en höstdag, men det finns ju också varma och soliga höstdagar också.

Idag så har jag varit på stan, köpt en jacka och lite annat. Har också varit ute trixat med en fotboll och så har jag fotografet lite bilder :) Både pappa och syrran är borta (syrran är i stockholm) så är ensam hemma med mamma. Så vi har haft det ganska lungt idag och igår. Igår så beställde vi mat från kina, gott var det! Och idag så har vi gjort kyckling, ris och thaiwok, också de gott!

Nu ska jag gå och ta en varm lång dusch med hårinpackning, sen så ska jag sätta mig framför brasan och mysa lite med tv-tittande, CSI MIAMI och lite annat :) Hade bra! ciaao / ML ♥ ps. håller på att bli helt frisk igen! :D


dans


på bilden: Lisa och julia tränar på ett solonummer, proffs båda två ;)

lite bilder från dansen idag (streetdance, breakdance, hiphop). Kunde ju själv inte vara med för att jag är sjuk, det blev inte heller någon handboll eller kommunträning med fotboll idag heller för min del :(

fotbollsträning


Jag hatar att vara sjuk. Har missat cooper, step in (AFRO POWER DANCE) och fotbollsträningen idag. Igentligen så går vi till halv 4 idag, men jag fick sluta 20 i 2, för att jag inte kunde vara med på temat (step in). Sen så har jag varit och kollat  på våran sista fotbollsträningen iår med laget, men fotbollen är inte slut för det. Det är träningar med Div3/4 och kommunträningar nu som gäller :) På träningen idag fick jag vara lite målvakt och paparazzi =)
Aja, nu ska jag plugga, lägger in lite bilder från idag / ML ♥


seven days.

Tänkte bara berätta lite kortfattat och lägga in lite bilder från de 7 senaste dagarna, enjoy :)

(IDAG) MÅNDAG 22 SEPTEMBER

Dagen började med skola, sen efter skolan så for jag direkt hem. Jag hade handbollsträning klockan 4, men kunde inte vara med pga att jag håller på att bli sjuk igen :( Men min tanke var iaf att fara och kolla på handbollsträningen på hildurs, så jag gick dit vars jag brukar hoppa på bussen, och stod och vänta på den i 8min, sen när den kom så körde den bara förbi mig! Den körde ganska sagta för det håller ju på att fixa med fjärrvärme, så jag började gå efter den och busschaffören måste ha sett mig, men han stanna inte! Åh vad sur jag blev. Stoppar ut lite höstbilder från idag, nu ska jag iallafall gå och träna NO. Aidos / ML


SÖNDAG 21 SEPTEMBER
Största delen av söndagen var jag i piteå med Div4 för att spela match mot munksund. Jag har ett oförglömmligt minne från den planen vars vi spelade på. Från Piteåsummergames 2006, semifinal mot Morön Bk (Bild nedanför). Vi vann den matchen och det gjorde så att vi var i final i PSG. Men nu när vi spelade mot munksund så blev det förlust med 2-1, men det hade lika gärna kunnat bli 5-2 till oss. Det gick rätt så bra för mig.




LÖRDAG 19 SEPTEMBER

 
(Jag tvåa från höger i bild med svart tröja)

kl 11 var det samling för Div3 på nordpolen, sen så åkte vi buss till bergnäset för att spela. Det gick bra för mig även fast vi förlorade med 4-1. Nu har jag gjorde min debut med Bodens högsta damlag, Div3. Kul :)

Jag var hemma vid 4, duschade och åt för kl5 var det samling på militärområdet för att vara servitris på skytte VM, vi var 36 servitriser som skulle servera varsitt långbord på 20pers. Jag var jättnervös eftersom jag aldrig har serverat någon förut och tanken på att servera utlänska som inte förstår svenska skrämmde mig. Men jag hade lite tur, för vid mitt bord satt faktiskt några svenskar, men till stöst del danskar. Danskarna trodde jag förstod allt de sa, för det  förstår ju allt svenskar säger. Men jag förstod ju bara vissa saker av vad de sa. Fick även massa broscher och klistermärken av danskarna och från några från ett annat utläsnkt land. Danskarna var trevliga :) Så hela dagen blev jättebra!

(Jag gör inkast)

FREDAG 19 SEPTEMBER
Direkt efter skolan så tog jag och amanda bussen till luleå för att shoppa. Jag köpte 2 tröjor och lite andra små saker. Vi hade både kul där och i bussen :) Sen kom jag hem vid 8 och då tog jag det lungt och gick och la mig ganska tidigt, för jag skulle spela match dagen efter.

 

TORSDAG 18 SEPTEMBER
I skolan så hade jag SO prov och spanska förhör, båda gick jättbra. Sen efter skolan så for jag på fotbollsträning :)

ONSDAG 17 SEPTEMBER
Onsdagen var ingen vanlig skoldag, för vi hade friluftsdag, ORITENTERING i pagla. Jag orienterade med Lisa och vi sprang förbi alla i våran enhet som startade före oss (9:5, 9:6, 9:7). Efter det så gick vi till skolan och där stanna jag, amanda, elin och kero på skolan (för att plugga) från ca 10 till halv 4  för då började danskursen, mycket streetdance. Efter det så hann jag hem ett litet tag och plugga SO och Spanska och sen så for jag till Bodenarenan för att träna handboll till kl10.


TISDAG 16 SEPTEMBER
Tisdagen började med skola, vi hade engelska, idrott, bild, matte och klassråd. På klassrådet pratade vi om Frankrike resa, det blir antingen att åka dit med buss eller flygplab. Sen sista lektionen så gick vi till stepin för att köra spinning, det var ganska tungt i benen, men ett kul sätt att träna på. Efter det så gick jag och amanda till Thai för att fråga om praoplats, så vi ska få praoa där senare i höst, längtar. Senare på kvällen blev det fotbollsträning :)

årets sista seriematch


förlåt för dålig uppdatering, men har haft fullt upp med träningar, prov, läxor, matcher men ska visa hur min vecka har varit i ett senare blogginlägg. För nu hade jag tänkt att berätta lite om sista seriematchen för F93, förra söndagen.

Motståndarna var pålänge, ett lag som vi förlorat mot med 4-1 i serien men vunnit med 3-0 mot i DM = Jämt.  Som nästan alla andra gånger när vi ska spela pålänge (en bit utanför kalix) så kör vi alltid fel, och den här gången så missa vi avfarten till fotbollsplanerna och körde ut från pålänge. Men sen så kom v ju på att vi hade kört förlångt, och vände. När vi kom fram så hade vi inte så jättelång tid att värma upp, men den tid vi fick, fick duga. Efter någon minut så gjorde pålänge första målet, och inte långt efter det så gjorde de mål igen, ställningen var 2-0 till dem. Men i slutet av andra första halvlek så gjorde Hanna mål, och sen efter ca 1-2 minuter, gjorde vi mål igen, av Hanna. I halvtid stod det 2-2. Efter ett tag in i andra halvleken så gör Hanna mål igen, 3-2 till oss. Men några minuter senare får en i pålänge ett kanonskott, långt utifrån som går över Julia, 3-3. Sen är det jämt åt båda hållen men tillslut så gör vi det avgörande målet, och gissa av vem! Jo, såklart av Hanna, 4 målsskytt :) Det blev vinst med 4-3, skönt.

Nu ska jag gå, ska äta och ta det lungt, för sen åker jag till Piteå och spelar med Div4 mot Munksund.

Ha en bra dag, det ska iallafall jag ha :) / ML.


wooooaw trånfors! delad 3 i norrbotten, delad 33 i GOTHIA CUP.

från vänster: Malin B, Elin, Malin L, Malin O, Malin E. = MALIN x4


jobb på VM-ingvigningen


först skola till 10 i 2. Sen så for jag och elin och åt, och sen så for vi till bodenarenan. För att jobba där från 15.00 till 21.00, för det skulle ju vara invigning i VM, ganska så stort att det är i Boden!! :) Min och elins uppgift var att visa busschaufförerna var de skulle parkera, det var kul. För sen ur bussarna kom det ut militärer från flera länder i hela världen, ex. BRASILIEN, kina, USA, iran, canada, ukraina, spanien, frankrke. Ja alla länder, och en av militärerna tog fram en kamera och sa:
- One picture :)
och sen
- Smile girls :)
Det vara ganska så roligt =)

Sen så var det dags för själva invigningen. En orkester spelade, sen kom alla länder in, sen en vit ren och två samer, och en av de jojkade. Sen blev det mer orkester och en massa tal på engelska. Senare så hjälpte vi till att rulla i ihop alla flaggorna för alla länder, och då blev det lite tävling mellan mig och Elin LP om Brasilianska flaggan, vem som kunde pussa den mest gånger, haha =) Vi fick sluta 8 och då cykla jag och elin hem till mig. Nu jag hemma :)
SUPERKUL DAG!

Morgondagens planer:
♦ skola
♦ spinning på step in
♦ fotbollsträning
♦ plugga till SO - prov
♦ Leta praoplats med amanda.

Älska Brasilien <3
 
(stina med brasilianska flaggan.)


skola + jobb

Först idag blir det skola till 2, sen går jag och elin och äter någonstans och sen så åker vi till Bodenarenan för att jobba 15.00-21.00, för det är invingning för VM i skytte (för militärer), och då ska dom flesta trångforsarna jobba :) 
Tråkigt nog så missar jag handbollsträningen =/ men får träna på onsdag istället :) 

Men nu ska jag gå och fixa lite och sen cykla till amanda, vi ses :)

Hade tänkt skriva om sista seriematchen igår, men hann ej, så får skriva om den ikv eller imorn :) / ML.


vildmarksliv i skogen.


Har precis kommit hem, har varit ute i vildmarksliv i skogen, mysigt. Först blev det lingonplockning, sen fotografering och sist lite fika. Har fotograferat många olika naturbilder, bla så hittade jag en liten bäck med vattenfall, såg verkligen ut som en sagoskog (:  Hade tur med vädret också, väldigt varmt för att vara höst.

Skriver lite mindre i dehär inlägget och visar lite mer bilder, så ni får se dagen i bilder :)

Iallafall, Jag har haft en bra dag, hoppas du också haft det bra =) / ML.
   
 
Klicka på bilderna för att göra dom större! :)



Du missar 100% av skotten som du aldrig tar.

Tänkvärda citat.

♦ Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.
♥ Man inser inte hur mycket något betyder för än man har mist det.
♣ Vi tänker sällan på vad vi har, men alltid på vad vi saknar.
◊ Lev som om varje dag är den sista i ditt liv - en dag får du rätt.
∞ You miss 100% of the shots you never take.


orientering + nyttobullar!


på bilden: lisa linden och amanda kero på orientering :)

har precis bakat klart mina nytto bullar, supergoda!
ska berätta lite snabbt om igår och idag.

IGÅR: först skola, hade vikarie en lektion, HASSE :) vi skulle igentligen jobba, men han pratadade bort hela lektion, genom att prata om karl-johan svampar, lingon m.m. haha =) Sen på fysen spela vi fotboll, tjejerna + 3 killar mot resten av killarna i klassen. Tror vi tjejer vann med 15-3, och det flesta killarna spelar ju fotboll (: Efter skolan blev det streetdance kurs, nu har vi fått lära oss en massa steg och sånt, det är faktiskt jättekul!.

IDAG: skola, vi hade orientering på gympan. Jag, lisa, kero och ellen var i ett "lag", vi var först och snabbast ända fram tills sista kontrollen. Vi leta den i ca 10min tills andra alla kom i kapp oss, och såklart så hitta alla andra den direkt :)
Vi har även idag fått reda på att det blir nog att åka till Frankrike på klassresa i januari/februari, antingen med buss eller flyplan, längtar så mycket. Ska bli så himla roligt! Sen så blev det ingen träning för mig, för att jag varit sjuk och har inte blivit bra helt på 4 veckor, så fick vila ännu en dag. Men nu känner jag mig frisk, skönt :) Så nu har jag bakat lite nyttobullar och ska gå och fortsätta med min matte.

hade bäst! / ML.

9 september.


Hejsan alla glada! (och ledsna?)

Dagen började med skola, första dagen amanda var i skolan på en vecka, kul :) Efter skolan gick jag till skogen för att fota naturbilder. Klantig som jag är så råkade jag kliva i en myrstack, som tur var så hann jag märka det ganska snabbt + att det var inte en jättejätte stor myrstack. Vet ni vad jag är livrädd för? Jo, skogar. Det enda som finns i mitt huvud när jag är själv i skogen är att det ska komma en björn. Men som tur var kom det ingen björn, även om de hade sett en björn för några dager sen i närheten. Senare idag har jag varit och kollat på fotboll med amanda X2, skoj! :)

Det tråkiga med dagen är att jag inte kunnat träna :( Först har jag varit sjuk i 3 veckor, sen frisk (halvfrisk?) i 1 vecka, och nu är jag småsjuk. Hoppas jag hinner bli helt frisk till träningen på torsdag, för det är sista träningen innan sista fotbollsmatchen.

Ska iallafall gå nu och göra något, vet inte vad men vi ses tills vidare! :) / ML.

Dagens...

~ 9 september

Dagens mående:
Glad och sjuk.
Dagens frisyr: Utsläppt 
Dagens klädsel: Mjukisbyxor och en adidaströja
Dagens händelse: Skolan, skogen, se fotboll.
Dagens vill ha: GOTHIA!
Dagens saknad: TRÄNA! och gothia.
Dagens väder: Blandat, sol och moln. 
Dagens köp: Ingenting alls :)
Dagens klantigaste: Jag, klev i en myrstack.
Dagens roligaste: Amanda och alla hennes skrattattacker :)
Dagens sötaste: Chipppppen!
Dagens låt: Chris Brown - With You


fotboll, fotboll, DM och fotboll.



Hela helgen har bestått av fotboll :) Igår (lördag) så åkte vi till kalix klockan 8, Cissi, ullis, rebecka, jeanette, petra och anna från 94 laget fick följa med och spela med oss, för att fem från vårat egna lag var borta. Första matchen mötte vi älvsbyn, vi hade bra passningsspel och hade bollen i stort sett hela matchen. Men hur många gånger vi än sköt så ville bollen inte in i målet. Sen fick de en målchans, och gjorde mål. 1-0 till dem.
Andra matchen så mötte vi de regerande DM mästarna Pålänge. Vi spelade bra och kunde tillslut vinna med 3-0, härlig revansch från serien där vi förlorade med 4-1 (möter dem även nästa helg).
Sista matchen så var det dags att möta serieledarna och piteå summergames vinnarna Piteå. Om vi skulle vinna, så skulle vi komma till DM final. Piteå vann med 1-0 och det gjorde så att vi kom 2a i våran grupp, och delad 3 i DM (norrbotten) tillsammans med Lira som kom 2a i sin grupp. Måste bara säga att Ullis var grymm i målet!

Idag (söndag) hade vi seriematch mot Bergnäset aik. Vi passade runt bollen bra, så de fick springa mycket och tillslut kunde Hanna sätta in bollen i nättaket, snygg!. Sen så sköt jag ett långskott som for över målvakten, men den tog i ribban och sen på mållinjen och ut, synd. I andra halvleken så fick dem en hörna så råkade Hanna stöta in bollen i eget mål, sen så i slutet av matchen så gjorde Hanna ännu ett mål, och vi vann med 2-1, harttrick av hanna :)

Bilder från matchen mot BAIK.

1 mil

Dagen börade med "boden i rörelse" där vi skulle gå/eller springa 7km eller 1mil. Från början så var det tänkt att jag, elin, lisa, fanny och kero skulle springa tillsammans, men alla varsmåsjuka/sjuka, men tillslut så fick jag med mig Fanny att springa. Tempot gick inte så fort för fanny var lite små krasslig och mina ben gjorde ont i nästan varje steg. Men vi sprang iallfall runt, 1 mil på en timme =)

Klockan 12 så gick elin, lisa och jag till björknäshallen för att se Norrbotten mot Västerbotten i hockey (TV-pucken). Västerbotten ledde med 1mål och efter att två klubbor, ett slagsmål hade ägt rum så blev slutresultatet 2-1 i Norrbotten, härligt :) Efter hockey så hittade vi lisa, emil och magnus lekande i smörblomman, så vi stanna där med dom ett tag, haha =) Sen gick jag och elin och köpte lite mat till DM:et imorn.  Nu ikväll har jag och syrran varit och ätit på ming palace med farmor och farfar, GOTT, träffa även Lisa där =). Efter det så cykla vi till stallet och tog in hästen och sen gick jag till amanda en sväng, och nu sitter jag här. Pappa och mamma är ju i södra sverige och de hem om någon dag :)

Skrev inget igår (torsdag) för hann ej, men det det som dagen bestod av var skola och sen fotbollsträning.

Nu ska jag dricka vatten och sen sova, ska upp tidigt imorn. Är i kalix hela dagen och spelar DM-slutspel. GODNATT :) / ML


Mobilbilder från idag.
1
. Elin och Lisa på "smörblommans"
2. NORRBOTTEN - VÄSTERBOTTEN (TV-pucken)
3. Jag
4. Lisa L och Emil på "smörblommans".


Try new things

Regn, regn, regn, det bara öser ner, och det har det gjort i stort sett under hela dagen, tråkigt och typsikt höstväder. Men det har inte hindrat mig från att ha roligt. Sista lektionen var SO som vi skulle ha i 40min, men det vart ca 20 min "lektion" Först tog det en kvart innan vi kunde börja jobba och sedan så pratade vi bort 5 minuter, så det ända vi han göra var att skriva några rader, lyssna och prata lite.

Efter skolan så gick jag, lisa, julia och lisa till våran danskurs. Inget som varken jag eller lisa prövat på förut, men kul att prova på nya saker. Vi körde streetdanceövningar, det var svårt men rätt så skojj! Till jul blir det en uppvisning, läskigt :) När vi hade slutat så tänkte vi ta lokalbussen från stan hem. Det var 2min kvar innan den skulle gå, så jag, lisa och julia sprang i ösregnet till stan ihopp om att vi skulle hinna (jag med min T U N G A sportbag x) ) Men när vi var några meter ifrån bussen, så körde den iväg. Medans vi väntade på nästa buss så gick vi in på hemköp och jag köpte ett äpple och en yoghurt.

Nu ska jag plugga lite, sen ska jag på handbollsträning. Första för denna säsong :) / ML 

2 september

tjollahoppsan!! :)
 kom nyss hem från matchen, har bara hunnit ta en dusch, och tusan vad skönt det var, med tanke på att det har inte varit så varmt att vara ute i de här vädret med t-shirt i en timme. About the game.. det var en jämn match mot luleå sk med många chanser åt båda hållen, fast sen så fick dem två snabba mål och så blev också slutresultatet, 2-0.

Morgondagens planer

· skola till 15.30
· danskurs (nej inte vals och sånt, utan mer hiphop, streetdance, ja allt möjligt tror jag)

· första handbollsträningen.


lägger in bilder till nästan varje inlägg, även om de inte är tagna samma dag, för ett inlägg utan bild blir inte lika rolig :)/ ML

match

ganska så skön skoldag, hade bara engelska, bild och idrott. På idrotten så körde vi friidrott, 60m och längdhopp. 60m är verkligen superkul, hah udda jag =) Det sista vi gjorde på dan var att en polis, en brandman och en tjej kom och berättade lite om olika linjer på gymnasium. Kan inte förstå att jag ska börja på gymnsaium nästa år!?  Känner mig så liten jämnfört med alla som går där nu.

Ska göra lite läxor nu, sen blir det att spela match med f94, ska bli kul =) nånting mer som är kul är att jag helt frisk nu (eller nästan), och det har jag inte varit på nästan en månad. Så nu kan jag äntligen börja träna mera.

På lördag åker jag till kalix och spelar fotbolls DM =)  / ML

(
bild från igår)


september


september, nu känner man verkligen att hösten har kommit. Det går inte att undvika det när man vet att det är sepbtember, en typiskt höstmånad. En sak som jag gillar starkt med hösten är alla höstfärger i naturen som man kan fota.

Idag var det först skola, på morgonen så tog det jättelänge innan bussen hade kommit ut ur byn, för det håller ju på att fixa med fjärrvärme och då är alla vägar uppgrävna så bussen tar massor med omvägar. Skoldagen var lugn och kort.
Efter skolan så körde busschauffören upp på en gata, men islutet av gatan så var den avstängd, så då när han skulle backa ut från gatan så körde han på en soptunna. Det var ganska komiskt :) 

Direkt när jag kom hem så tog jag en banan och sen cykla ut för att fota lite tidiga höstbilder. Blev jättenöjd med många av bilderna. Efter det så skulle jag hälsa på amanda och hämta mina fotbollsskor hos henne. Åh, det är verkligen jätte tråkigt att hon har gjort illa sig i knät igen :( Hon är världens mest olycksdrabbade, it is unfair! På vägen till henne, mötte jag en ca 3 cm stor gräshoppa, usch! Sen för ett tag så har lisa och hunden alice varit och hälsat på, kul :)

Lägger in några bilder från idag / ML



RSS 2.0