1a Advent - Fotboll, Skyltsöndag & Inventering


Hann inte skriva igår, min syster fyllde 17år, Grattis! Största delen igår så var det uppvaktning, och sen på kvällen såg vi en film, Disturbia.  Den handlar om att ha en mördare som granne, för tro det eller ej, någon är faktiskt granne med en mördare. Filmen var bra, spännande och läskig, ett tips - Se den!

Om dagen då, vid tolv stod jag och A, V, M och A på skyltsöndagen och sålda våra lussekatter till klassresan. Sedan gick jag till fotbollsträningen. Idag tränade vi tillsammans med BBK P18, så vi spela i stort sett hela träningen, först med blandade lag och då blev det 1-1. Sedan körde vi Div3 mot P18, då förlorade vi först med 1-2, och sen andra matchen vann P18 igen med 3-1. Det var kul att spela med/mot dom, även fast man känner sig så liten, och det märks att matchtempot höjs.

Senare nu på kvällen har jag och de andra fotbollstjejerna Inventerat varor på Konsum Svea, det är kul fast jobbigt när man tror att man räknat fel och måste börja räkna om :)

Nu ska jag plugga, sen sova. Hade / ML.

Bakning med klassen + Kero!


Fina miner alla har!
AE, VL, AK, MF och AOs hand till höger.

Hejsan! För ett litet tag sen kom jag hem från skolan/stan. Vi slutade kring halv 2 och då gick våran klass till HK salen för att baka lussekatter till skyltsöndag, för då ska vi sälja för klassresan. Vi var klara kring halv 5 och då var vi ensamma på hela skolan, så då körde vi tjuv och polis, haha! :) Vi tjejer började att vara tjuv och när vi skulle springa upp för en trappa rammla Amanda och då vände jag mig bak för att kolla efter henne och sen när jag vände tillbaka huvudet så krocka jag och Kero! Tusan vad vi skrattade, kero fick ett blåöga/kind, men jag hade tur och klarade mig från det! Vi körde även kurragömma, vi har alltid kul med våran klass!

Men nu får ni lite bilder! Det är alltid roligare med det, 1 bild säger mer än 1000 ord. / ML.







A och E.


Ett stort + till er. Ni är underbara och jag älskar er!
I Februari åker vi och det ska bli så kul! =) / ML.

A new day in a big life.

Go'kväll! Klockan är nu halv 10 och jag ska snart gå och sova, tidigt. Men jag känner att jag behöver sova för jag känner att jag börjar få ont i halsen, och jag vill då inte bli sjuk! Anledningen till att jag har fått ont i halsen är väll den att jag spelat fotboll i 1dm djupsnö på både lunchrasten + fyshälsan, och tillslut så tappar man känseln i fötterna, men är man tokig att man spelar i djupsnö så är man! Och det kan man inte rå för. Vi tjejer vann iallfall "VM i fotboll", och visst så låter det lite knäppt att spela "VM", men våran klass är inte normal, bra det!

Ska inte förvirra er nå mer med mitt skrivande. Skriver imorgon :) / ML.

Fartfylld dag.

Hur har eran dag varit? Min dag har varit väldigt fartfylld. På idrotten var vi på badhuset, jag kom lite senare så jag simmade först ca 10-12 längder, och sen var det livräddning. Efter det så körde vi ruggby i vattnet, och det tar verkligen på benen att springa i vatten! haha :) Men det är kul! Sista lektionen på dagen hade vi TEMA (Step In), och den här veckan hade vi Bodybalance, som är en kombination på yoga och balansövningar. Sedan slutade vi med avslappning, och det är nästan så att man somnar, för hela salen där man kör Bodybalance är släckt med en massa tända ljus + avslappnings musik. Det är rätt så skönt med att sluta en skoldag med avslappning.

Jag har även haft fotbollsträning idag, till störst del körde vi 2-mot-2 spel, korta intensiva perioder på ca1-2min, och när man har kört sin match, så är det fyra nya som spelar 2-mot-2, medan man själv går iväg från planen och kör bålstabilitets-övningar, t.ex plankan, armhävningar och sit-ups. När man är klar med en övning går man tillbaka till planen och sen är det dags för en ny match. Det tar verkligen på kroppen att köra så i stort sett en hel träning, men det ger mycket, och det är det som räknas.

Så nu vill mina ben sova, så det är väll lika bra att lyda dom och krypa till sängs =)
Imorn är det VM i fotboll, Tjejerna vs. Killarna (i klassen) på fyshälsan =) Godnatt / ML.

Gymnasium.

Idag har jag varit på Gymnasiumet hela dagen för att kolla på lite olika linjer till gymnasievalet. Det känns så stort dethär med gymnasieval eftersom beroende på vilken linje man väljer, kommer ens liv att förändras på olika sätt. Det ända jag vet som jag vill hålla på med när jag blir stor är Fotboll, så specialidrott med inriktning fotboll är nog något för mig. När det gäller arbetsjobb så har jag faktiskt ingen aning. Det finns så många olika linjer att välja på, men Natur är en linje som intresserar mig. Den är krävande och man får en bred utbildning. 

Menmen, det är ändå någon månad kvar tills man väljer, så det är inte brådska med att bestämma sig.

Två plus för dagen!
+ 1 månad till Julafton :D
+ Snöstorm = Mycket snö!

Hade bra / ML.


Handboll!


Nuförtiden är det handboll (nästan) varje helg! Och bra är det, för handboll är så roligt! :) Speciellt när man har kul på plan, och det brukar man ha när man vinner :) Idag så hade vi två matcher, först mot Strömnäs och sedan mot Kiruna. I början av strömnäsmatchen ledde vi med 3 mål, men sedan vände dom matchen och vann med 22-18. Mot kiruna så vann vi med 25-11, och det kändes ovanlig eftersom vi brukar alltid spela jämt mot dom. Mot kriuna fick jag spela som utespelare, första gången på ca 2 år! Det var jätteroligt, speicellt för att jag fick göra ett kontringsmål :)

Är nöjd med helgen även om vi hade kunnat presterat lite bättre mot Strömnäs, men vi får ta nya tag. och det vet jag att vi kan! =) / ML

Europa-runt med buss!


Var inte en helt vanlig dag idag, tog den tidigare bussen för att hinna hälsa hejdå till parallellklassen.
Dom ska på klassresa i europa i tre veckor. Resan startade på skolan och dom ska åka runt med buss i Europa, till Tyskland, Polen, ALPERNA, Frankrike, ja överallt!
Kommer sakna dom, och gu vad mycket man började längta efter sin egen klassresa i februari!

Snart är våran tur :) / ML.

Handbolls SM

Det var ett tag sedan jag skrev, men har haft tre prov den här veckan, så tiden har inte räckt till.
Iallafall, Lördag-Söndag spelade vi Handbolls SM, vi vann alla matcher och gick vidare till Steg3, härligt!

Här får ni resultaten:
Bodens BK HF - Sundsvalls HK 24-7
Bodens BK HF - Kiruna HK 22-11
Bodens BK HF - Kalix HK 20-13

Hade bra / ML.

snö, snö och återigen snö.


Om jag ska beskriva dagen med 3 ord så blir det: SNÖ, fotboll och skratt.
Idag har det snöat i stort sett hela dagen, så det är nästan 1dm. Hart tillochmed sett skoterspår alldeles nyss. Hoppas att snön är här för att stanna. På skolan (och efter skolan) så har vi spelat fotboll i snön, det är lite tyngre och svårare än vanligt men så roligt, för när man ska glidtackla så halkar man, och det har vi fått sett många exempel på idag, haha :)

Blir bussresa imorn, det är SM :) Motståndet imorgon är Sundsvall, och på söndag möter vi Kiruna och Kalix.

Nu är det filmdags, Hade bra / ML

S N Ö.


Äntligen har snön kommit, och hoppas den är här för att stanna, snö = SLALOM! 

Nu ska jag gå och byta om och sen så ska jag träna med 94-laget :) / ML


Magnus Wislander


Idag har jag varit och sett när Magnus Wislander har tränat damlaget i handboll. Det är häftigt, eftersom han varit med landslaget och tagit hem 13 EM, VM och OS medaljer!!! Och gjort 1185 mål på 384 landskamper!
Mitt i träningen var det paus, för utdelning av signerande vattenflaskor, lyckades få mig en av de sista :)
 
Ska försöka lägga ut någon mer bild, håll utkik =) / ML


SRI-LANKA


Jag fick nyss ett telefonsamtal från andra sidan av jorden, från asien. Det var Samila från Sri-lanka som ringde. Hon bodde hos mig i 7an. Tråkigt att vi inte kommer åka dit med klassen, pga av inbördeskriget. Men jag ska dit någon gång i mitt liv och hälsa på henne :)  / ML 

SM


bilderna är från förra säsongen.

Den här helgen har vi spelat SM på hemma plan, och vi gjorde det bra, trots att vi förlora "finalen" mot Härnösand med 3 bollar! Det var tråkigt, men dem var ett bra lag. Vi kom totalt 2a av 4 lag i gruppen, med 45 mål gjorda och 36 insläppta (9+ i målskillnad)

Resultat:

Bodens BK HF - Hallsta HK   16-7
Bodens BK HF - Härnösands HK 13-15
Härnösands HK - Kiruna HK 19-8
Kiruna HK - Hallsta HK 15-15
Bodens BK HF - Kiruna HK 16-14
Hallsta HK - Härnösands HK 12-18

Nu till helgen så ska jag få spela SM med 94 laget, ska bli jättekul :)    Hade / ML


prao + fysträning

Nu är det ett tag sen jag skrev sist, har haft fullt upp. I helen anordnade våran klass en halloweenfest för de som går i åkurs 1-3,  Vi tjäna ihop massor :)

Idag har jag varit på prao med A (praoar på en Thairestaurang). Det var våran första praodag idag, eftersom restaurangen vi praoar på har stängt på måndagar. Längtar till imorn, för det är superkul att praoa där! :)

Nyss har jag kommit hem från fysträningen med Div3, först var det hopprepsuppvärmning, sen en massa övningar för att träna upp styrka i ben, mage, osv.. Vi avslutade träningen med Nick-basket, det gick ut på att man skulle nicka till varandra i laget (istället för att passa vanliga pass) och sedan nicka upp bollen till korgen. Vi var 4 lag, Lag A (som bestod av dom yngsta, där var jag :b ) och så lag B, C, och D (som var de äldsta). Träningen var jobbig men rolig.

Nu är det snart dags för att sova, ha det bra! / ML

RSS 2.0